top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

İzmir Lokması Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


İzmir Lokması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un

  • 5.5 gr kuru maya

  • 1 kahve fincanı ılık su

  • 1 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 yumurta

  • Bir tutam tuz

Kızartma için

Sıvı mısır veya ayçiçek yağı Şerbeti için

  • 2 su bardağı su

  • 2.5 su bardağı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

İzmir Lokması Nasıl Yapılır?

  • Şurup için; su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

  • Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.

  • Mayayı ekleyip biraz un serpin. Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin.

  • Ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

  • Tavada sıvıyağı kızdırın. Hamurdan 1 avuç alıp baş ve işaret parmakları arasından sıkın. Yağlı bir kaşıkla hamuru alıp yağda kızartın.

  • Kevgirle alıp soğuk şuruba alın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın.Afiyet olsun.

Afiyet olsun

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page