Fırında Kuşbaşı Etli Patates Yemeği
- Sana Tarifim Var
- 7 May 2021
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022

Bu sene #ramazan soframız çok kalabalık olmasada iftar sofralarımız hep bereketli olsun. Gelin hep beraber güzel bir fırında et yemeği yapalım.
Porsiyon Sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 30 dk. |
Pişirme Süresi | : 50 dk. |
Malzemeler
600 gram dana kuşbaşı
15 adet baby patates
15 adet çeri domates
1 paket arpacık soğan
2-3 adet kırmızı biber
3-4 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Muskat
Et suyu
Fırında kuşbaşı etli patates yemeği nasıl hazırlanır?
Bari ocağımıza yerleştirdiğimiz düdüklü tencerede etlerimizi haşlıyoruz. Soğan ile patatesi soyuyoruz ama kesmiyoruz.
Bu sürede sırayla soğanı, patatesi, kırmızı biberi sıvı yağda kızartıyoruz.
İster ısısya dayanıklı yuvarlak cam tepsiye ister güvece kızarttığımız sebzeleri bir araya getiriyoruz.
Üzerine haşladığımız etleri ilave ediyoruz.
Et suyunu ekliyoruz.
Baharatlarını ilave ettikten sonra. Önceden ısıttığımız 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Comments