top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Fettucini Alfredo

Güncelleme tarihi: 2 Ağu 2022


Fettucine alfredo Toskana ve Roma mutfağında meşhur olan bir makarna çeşididir. Düz ve kalın bir makarna çeşidi olan fettucine, ıspanak, mantar, tavuk gibi malzemelerle damaklarda lezzet şöleni yaratır. Özellikle parmesan peyniri ve krema bu makarnaya çok yakışır. Peki, restoranların favorisi olan fettucine alfredo nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız fettucine alfredo tarifine geçebiliriz.

150 gramlık bir porsiyon fettucini alfredo, yaklaşık 310 kaloridir.

 

Porsiyon Sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama Süresi

: 15 dakika

Pişirme Süresi

: 25 dakika

 

Fettucini Alfredo Tarifi İçin Malzemeler

Makarna Hamuru İçin

  • 5 Adet Yumurta sarısı

  • 3 Adet Bütün Yumurta

  • 1 Kg Un

  • 35 Ml Zeytinyağı

Sosu İçin

  • 1 Adet Orta Boy Soğan

  • 1 Diş Sarımsak

  • 200 Gr Mantar

  • 1 Adet Tavuk Göğsü

  • 200 Ml Krema (1 paket)

  • 20 Gr İnce Doğranmış Fesleğen

  • 10 Gr Tuz

  • 5 Gr Beyaz Biber

  • 40 Gr Parmesan Peyniri

Fettucini Alfredo Yapılışına Geçelim?

  • Öncelikle hamur için bir kaseye un, yumurta sarısı, tam yumurta, zeytinyağı eklenir.

  • Ve hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır.

  • Hamur pürüzsüz bir yüzey alana kadar yoğurulur.

  • Yoğurma işlemi bittikten sonra merdane veya makine yardımı ile açılır.

  • Hepsi eşit şekilde kesilir. 3 dakika kadar kaynayan suyun içerisinde haşlanır.

  • Ayrı bir tavada alfredo sos hazırlanır.

  • İnce doğranmış soğanlar zeytinyağı İle kavrulur

  • sonrasında üzerine sarımsaklar ilave edilir.

  • Küp doğranmış tavuklar eklenir.

  • Daha sonra istenilen büyüklükte kesilmiş mantarlar ilave edilir. 200 ml krema ilave edilir.

  • Sonrasında haşlanan makarna sos tavasında alınır. Ve krema çektirilinceye kadar pişirilir.

  • Baharatları eklenir, fesleğenleri eklenir ve servis tabağına alınır.

  • Servis esnasında üzerine parmesan eklenir. Afiyet olsun.

Fettucini Alfredo Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sosun güzel çektirilmesi, makarnanın içine işlemesi lezzet için önemlidir.

  • Makarnalık semolina un kullanılması tercih edilir.

  • Hamurun dinlendirilmesi de lezzetli bir tarif için önemli olacaktır.

Afiyet olsun

199 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page