Büyük restoranlarda kokusu ve tadı ile lezzetle yediğimiz kızarmış tavuklar, kovada, tahta kaselerde servis edilir. Hiç bitmesini ve hiç doymak istemeyiz.
Belki evde kızartma yapmak istemeyebilirsiniz. Ama size nasıl temizlik yapmanız konusunda tüyolar vereceğiz ve bu dertten sizi kurtaracağız. Haydi geçelim tarifimize.
Porsiyon sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama süresi | : 30 dakika |
Pişirme süresi | : 15 dakika |
Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kemikli tavuk parçaları (küçük baget, kanat veya kalça kullanabilirsiniz. )
1 şişe soda
5 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
3 su bardağı kahvaltılık gevrek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 su bardağı kızartma yağı
Çıtır Tavuk Tarifinin Püf Noktası
Sodaya bulayıp bekletmek, tavuk etinin yumuşamasına yardımcı olacaktır.
Çıtır Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi Dilerseniz yağlı kağıt üzerine dizerek fırında 200 derecede 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavukları sodaya bulayın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Kahvaltılık mısır gevreklerini mutfak robotunda çekin ve tuz, karabiberle karıştırın.
Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Bir kaseye un, bir kaseye mısır gevreklerini koyun.
Kızartma yağını ocağa alın ve kızdırın.
Tavuk kanatlarını una, yumurtaya ve en son mısır gevreğine bulayın.
İyice ısınmış ve kızmış kızartma yağında her tarafı eşit kızarıncaya kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerinde fazla kızartma yağını çektirerek servis edin.
Afiyet olsun
Gelelim temizliğe
Ocağınıza her zaman nazik davranın. Cam ocak temizliğinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kirler her ne kadar inatçı olursa olsun ocağa nazik davranmanız gerektiğini unutmamalısınız
Bez kullanın.
Bulaşık deterjanı kullanın.
Karbonat kullanabilirsiniz.
Özel ürünlerden yararlanın.
Plastik spatuladan yararlanın.
Commentaires