top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Bari Katmer ile Katmer Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Tel tel nefis katmer

Bugün size Bari katmer ile lezzetli katmer tarifini paylaşacağız. Kolay hazırlayabilmesi, tel tel olan katmer, ister kahvaltıya ister gün sofralarınıza da ziyafet katacak. Şimdiden ellerinize sağlık.

 

Porsiyon Sayısı

: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi

: 1 saat

Pişirme Süresi

: 15 dakika

 

Malzemeler

  • 1 bardak ılık süt

  • 1, 5 çay kaşığı tuz

  • Bir çay kaşığı kuru maya

  • Un

İç Malzeme

  • İki kaşık dolusu tereyağ (eritilmiş)

  • İki kaşık sıvı yağ

Üzeri İçin

  • Tereyağı

Hazırlamaya başlamadan önce püf noktalarına dikkat ederseniz sonucunuz daha güzel olacaktır

  • Hamurun yumuşak kıvamda olması için önceden malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterin.

  • Güzelce ele yapışmayacak kıvam haline gelinceye kadar hamurunuz yoğurulup ikiye ayrılır.

  • Açılan iki bezenin her yerine yedirerek yağlayınız ve dolapta dinlendiriniz.

  • Dinlenmiş hamurları fazla büyültmeden tek tek tabak büyüklüğünde açılmalıdır.

  • Hamurları açarken Bari Katmer saçınızın gerekli sıcaklığa ulaşmış olması gerekmektedir.

  • Isıttığınız Bari Katmer Saçınız üzeri hafif yağlanıp hamurlarınızı iki yönlü pişirin.

  • Pişen katmerleri sıcak sıcak tereyağ ile yağlanmalıdır.

  • Tel tel, yumuşacık katmerler sıcak servis edilmelidir.

Hazırlanışı

  • Bütün malzemeleri karıştırın (Un hariç)

  • Yavaş yavaş un ekleyin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.

  • Bu hamuru ikiye bölün.

  • Bezelerden biri alın.

  • Yufka büyüklüğünde unlayarak oklava yardımı ile açın.

  • Açtığınız hamuru tereyağ sıvı yağ karışımından 4- 5 kaşık gezdirin.

  • Fırça ile her yere dağılacak şekilde sürün .

  • Yufka enine ikiye kesilir. Böylelikle yarım daireler oluşur.

  • Bu daireleri rulo yapıp içine doğru kıvırın

  • Tek yufkadan iki tane iki bezemiz var ve toplamda dört tane katmerimiz olur

  • Kıvrılan katmerler üzeri örtülüp bir saat buzdolabında bekletilir. (Yağın donması donacak bu süre zarfınfa)

  • Yaklaşık bir saat dolapta beklettiğimiz hamuru alıp her katmer çok az un serip merdane ile tabak büyüklüğünde açın.

  • Bari katmer saçımızın açma düğmesine basınız. Termostatı 110 dereceye ayarlayınız. Bari katmer sacı gerekli sıcaklığa ulaştığında termostat Bari katmerinizi kapatacak ve pişirme işlemine başlayabilirsiniz.

  • Hazırladığınız katmer hamurları önlü arkalı kızartılır.

  • Bari katmer saçında pişirdiğiniz katmerleri alıp üzerine tereyağ ile yağlanıp servis ediniz.

Afiyet olsun.

Etiketler:

60 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page