top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Arabiata Soslu Makarna

Güncelleme tarihi: 2 Ağu 2022


Arabiata İngilizceden çevrilmiştir. Arrabbiata sosu veya İtalyanca'da sugo all'arrabbiata, sarımsak, domates ve zeytinyağında pişirilmiş kurutulmuş kırmızı pul biberden yapılmış makarna için baharatlı bir sostur. Sos, Roma çevresindeki Lazio bölgesinden kaynaklanmaktadır.

 

Porsiyon Sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama Süresi

: 20 dakika

Pişirme Süresi

: 20 dakika

 

Arabiata Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket penne makarna

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Arabiata sosu için malzemeler

  • 5 adet domates (büyük boy)

  • 3 diş sarımsak

  • 10 adet fesleğen yaprağı

  • 1 adet soğan

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber

  • 1 adet küp şeker

  • 1 adet chili biberi (kurutulmuş)

  • 2 çay kaşığı tuz

  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Arabiata Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle işe sosun malzemelerini hazırlamakla başlayın.

  • Domatesleri bol suyla yıkayın ve rendeleyin.

  • Sarımsağı hafifçe ezdikten sonra doğrayın ve soğanları da küçük küçük doğrayın.

  • Kurutulmuş chili biberini sıcak suyun içerisinde 5 dakika bekletin. Bu sayede biber yumuşayacaktır.

  • Yumuşayan biberi de minik minik doğrayın. Fesleğenleri ise ince ince kıyın.

  • Orta boy tencereye su koyun ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında içine yağ, makarna ve tuz ekleyin.

  • Arabiata sosu için; Sos tenceresine zeytinyağı ve soğanları alarak hafifçe kavurun.

  • Daha sonra sarımsak ve biberi ekleyin. Küp şekeri ilave edin.

  • Şeker eridiğinde rendelenmiş domatesleri ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

  • Sos kıvam almaya başladığında fesleğenleri de ilave ederek pişmeye bırakın.

  • Bu esnada makarnanın suyunu süzün ve ara sıra karıştırın.

  • Kıvam alan sosun içerisine baharat ve tuz ekleyerek ocaktan alın.

  • Makarnaların üzerine hazırladığınız sosu ilave edin ve güzelce karıştırın.

  • Soslu makarnanın üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekledikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.

503 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page